Privacy Policy

Wij zijn er ons van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen.  We brengen u daarom graag op de hoogte van welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring kunnen optredenverbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van PantoonBenes. U dient zich ervan bewust te zijn dat PantoonBenes niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze site en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Bescherming van persoonsgegevens

Gebruik van onze diensten

We verzekeren u dat we uw gegevens zullen beschermen tegen misbruik. We zullen deze nooit doorgeven aan derden voor commerciële doeleinden. We zullen uw gegevens enkel gebruiken voor de afhandeling van uw bestellingen en slagen deze gegevens op in onze eigen beveiligde server.

Welke informatie verzamelen wij?

Bedrijfsnaam en venootschapsvorm

Zodat wij weten hoe we u kunnen aanspreken.

BTW nummer

Zodat we fraude kunnen voorkomen en een geldig factuur kunnen opstellen.

Leveradres(sen)

We zullen uw orders verzenden naar dit adres. Het is mogelijk om meerdere leveradressen op te slaan. Let wel steeds op dat het juiste leveradres is geselecteerd.

Factuuradres

Uw facturen zullen naar dit adres geadresseerd zijn. Uit veiligheidsredenen kan u maar één factuuradres opgeven.

Telefoonnummer

We nemen graag snel contact op met u over uw bestelling. We bellen u graag even op als er iets onduidelijk is of als er iets misloopt.  Als u een rechtstreeks nummer heeft, kunnen wij u nog sneller bereiken.

Taal

Als we uw taalkeuze weten, zullen we u steeds in uw voorkeurstaal verder helpen. Onze website is volledig twee talig opgesteld en al onze medewerkers spreken Nederlands, Frans en Engels.

Website

Als u zich aanmeld als nieuwe klant, zullen we uw gegevens verifiëren. Als u ons reeds uw URL doorgeeft, zal dit proces sneller verlopen.

Betaalgegevens

Om uw orders meteen te betalen, maken wij gebruik van een beveiligde betaalomgeving.

Emailadres

U zal e-mails ontvangen over uw bestelling en factuur. We verzenden u een bevestiging van uw bestelling, contacteren u bij vragen of als er bijkomende afspraken moeten gemaakt worden.

Naam & functie

Zodat wij weten hoe we u kunnen aanspreken en waar uw interesses liggen.

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van onze acties en nieuwsbrieven, kan u ons hiervoor toestemming geven. Toch liever geen nieuwsbrieven meer? U kan eenvoudig uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief zelf of in uw account.

Emailadres voor facturen

Als u voordien nog niet was overgeschakeld naar onze elektronische facturatie, zal dit gebeuren als u start met onze webshop.  Lees meer over betalen.

Binnen uw bedrijf kan u zelf bepalen wie de facturen zal ontvangen. Dat kan uw eigen emailadres en/of één van uw collega’s die de facturatie afhandelt. 

Productbeoordelingen

U kan andere klanten helpen met uw productbeoordelingen. Zo geef u anderen een beter beeld van het product. We houden uw reviews bij en u kan ze ook bekijken in uw persoonlijk account.

Doeleinden

We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen.

 

Geheimhouding van informatie

We zullen uw gegevens nooit verkopen of doorgeven aan derde partijen voor commerciële doeleinden. Soms is het noodzakelijk om bepaalde gegevens door te geven aan onze leverancier, zodat we uw bestelling goed kunnen afhandelen. Dit gebeurt enkel voor garantie aanvragen, registratie van toestellen en bij rechtstreekse leveringen. Bij garantie aanvragen en registratie van uw toestel, zullen wij bepaalde informatie moeten doorgeven aan de Leverancier zodat de garantie of registratie als voltooid kan beschouwd worden.  In het geval van rechtstreekse leveringen, zullen we uw bedrijfsnaam en leveradres doorgeven aan de leverancier in kwestie.

 

Veilige betaalomgeving

We werken met een beveiligde betalingsmodule van KBC. Zo kan niemand stiekem meekijken naar uw gegevens. Via SSL worden uw transactiegegevens versleuteld over het internet gestuurd. U herkent een veilige SSL-verbinden aan het groene slotje bovenaan in uw browser.

 

Uw rechten

Recht van toegang en inzage: U heeft het recht om op elk moment gratis kennis te nemen van Uw persoonsgegevens, alsook van het gebruik dat Wij van Uw persoonsgegevens maken.

Recht van verbetering, verwijdering en beperking: U bent vrij om Uw persoonsgegevens al dan niet mee te delen aan Pantoon. Daarnaast heeft U steeds het recht om Ons te verzoeken Uw persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen of te verwijderen. U erkent dat bij weigering van mededeling of verzoek tot verwijdering van persoonsgegevens, bepaalde diensten en producten niet leverbaar zijn. U mag eveneens vragen om de verwerking van uw Persoonsgegevens te beperken.

Recht van verzet: U beschikt eveneens over een recht van verzet tegen de verwerking van Uw persoonsgegevens om ernstige en legitieme redenen. Daarnaast heeft U steeds het recht om U te verzetten tegen het gebruik van persoonsgegevens voor doeleinden van direct marketing; in dergelijk geval hoeft u geen redenen op te geven.

Recht van vrije gegevensoverdracht: U beschikt over het recht om Uw Persoonsgegevens die door Ons verwerkt worden in gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen en/of aan andere verantwoordelijken over te dragen.

Recht van intrekking van de toestemming: Voor zover de verwerking gebaseerd is op uw voorafgaande toestemming, beschikt U over het recht om die toestemming in te trekken.

Uitoefening van uw rechten: U kunt uw rechten uitoefenen door ons daartoe te contacteren, hetzij per e-mail naar info@pantoon.be, per post naar Pantoon nv, Frankrijkstraat 5 9140 Temse of door gebruik te maken van het onderdeel “Contacteer ons” op de Website, mits bijvoeging van een kopie van Uw identiteitskaart.

Automatische beslissingen en profiling: De verwerking van Uw Persoonsgegevens omvat geen profiling en U zult door ons evenmin aan geautomatiseerde beslissingen worden onderworpen.

Recht om klacht in te dienen: U beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Belgische Privacycommissie: Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, Tel +32 (0)2 274 48 00, Fax +32 (0)2 274 48 35, e-mail: commission@privacycommission.be.

Dit laat een voorziening voor een burgerlijke rechtbank onverlet. Indien U schade zou lijden als gevolg van de verwerking van Uw persoonsgegevens, kunt U een vordering tot schadevergoeding instellen.

 

Algemene voorwaarden

We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden aan de hand van onze rubriek ‘ klanten service’. Indien u nog vragen heeft, kan u steeds onze algemene voorwaarden doornemen. U vind hier meer informatie over de betalingsvoorwaarden, aansprakelijkheid, verwerking van persoonsgegevens en dergelijke.

Lees onze algemene voorwaarden.

 

Veranderingen

Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

 

Link naar andere websites

Onze website bevat links naar andere websites zoals de websites van onze leveranciers. Weet dat vanaf het moment dat u onze website verlaat, wij niet meer verantwoordelijk zijn voor de inhoud hiervan. Daarvoor kunnen we niet verantwoordelijk gesteld worden voor de informatie die u daar terugvindt.

 

Cookies

Een cookie, ook wel bekend als een HTTP cookie, een web cookie of een browser cookie, is over het algemeen een klein tekstbestand verzonden van een website en opgeslagen in de webbrowser van de gebruiker terwijl een gebruiker aan het surfen is op een website. Wanneer de gebruiker in de toekomst op dezelfde website surft, kunnen de gegevens die zijn opgeslagen in de cookie worden opgehaald door de website om de website op de hoogte te brengen van de vorige activiteit van de gebruiker. Cookies werden ontworpen als een betrouwbaar mechanisme voor websites om de status van de website of de activiteit die gebruiker in het verleden heeft ondernomen, te herinneren. Ze helpen ons om uw bezoek aan de website te optimaliseren, om de technische keuzes te herinneren (bijvoorbeeld taalkeuze, een nieuwsbrief, enz.) en om meer relevante diensten en aanbiedingen te tonen. Indien u onze website wenst te raadplegen, raden wij u aan om de cookies in te schakelen. Echter, indien u verkiest om dit niet te doen, bent u altijd vrij om ze niet in te schakelen.

Cookies kunnen omvatten: het klikken op bepaalde knoppen, inloggen of een opname van de pagina's welke door de gebruiker werden bezocht, zelfs maanden of jaren geleden. Hoewel cookies geen virussen kunnen bevatten en geen kwaadaardige software kunnen installeren op de gast computer, worden tracking cookies en vooral derde-partij tracking cookies vaak gebruikt als manieren om lange termijn gegevens van de browsergeschiedenis van individuen samen te stellen – een grote privacy bezorgdheid dat aanleiding vormde voor de Europese en Amerikaanse wetgevers om actie te ondernemen in 2011. Deze cookieverklaring is in overeenstemming met de huidige Belgische wet (Wet van 10/07/2012 tot vaststelling van de bepalingen betreffende de elektronische communicatie, BS 20/9/2012)

Deze website gebruikt verschillende types van cookies.

1. De strikt noodzakelijke cookies

Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze cookies strikt noodzakelijk zijn om u in staat te stellen te surfen op de website of om in bepaalde functies, die u hebt aangevraagd, te voorzien.


2. Cookies voor functionaliteit

Deze cookies verbeteren de functionaliteit van de website door het opslaan van uw voorkeuren. Bijvoorbeeld, u kunt uw profiel instellen op de homepage.

3. Tracking cookies

Deze cookies overleven de gebruikerssessies. Wanneer een permanente cookie zijn Max-Age is ingesteld op 1 jaar, zal, binnen dat jaar, de initiële waarde opgenomen in die cookie terug verzonden worden naar de server iedere keer de gebruiker de server bezoekt. Dit wordt gebruikt om een essentieel stuk van informatie op te slaan, zoals hoe de gebruiker initieel naar deze website is gekomen. Om deze reden worden ze ook wel tracking cookies genoemd. Bijvoorbeeld, eens u de gewenste taal hebt gekozen, zal de website uw voorkeur opnemen in een permanente cookie, opslaan op uw browser. Wanneer u daarna de website opnieuw bezoekt, zal het die permanente cookie gebruiken om ervoor te zorgen dat de inhoud wordt geleverd in de door u gewenste taal.

4. Prestatie cookies 

Deze cookies helpen om de prestaties van de website te verbeteren, om zo een betere gebruikerservaring te voorzien. Wij maken gebruik van Google Analytics, een populaire webanalyse-service aangeboden door Google Inc. Google Analytics maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers onze website gebruiken. Het registreert het aantal bezoekers en vertelt ons zaken over hun algehele gedrag – zoals de typische duur van een bezoek aan de website of het aantal pagina’s dat een gebruiker gemiddeld bekijkt.

5. Derde partij cookies 

Om onze communicaties te ondersteunen hebben wij onze inhoud verankerd in sociale media kanalen zoals YouTube, Facebook en Twitter en maken wij gebruik van de deelmogelijkheden (“sharing”) op sociale netwerken. De kanalen die wij gebruiken kunnen cookies bevatten van deze websites en wij controleren deze niet. U dient de relevante website van deze derden te raadplegen voor meer informatie over deze cookies.

 

Lijst van cookies die deze website gebruikt

De tabel hieronder bevat een opsomming van de cookies die wij verzamelen en welke informatie deze opslaan.

COOKIE name

COOKIE beschrijving

CART

De associatie met uw winkelwagen.

CATEGORY_INFO

Slaat de rubriekinformatie op op de pagina, die het mogelijk maakt om pagina's sneller weer te geven.

COMPARE

De artikelen dat je hebt in de Vergelijk-Producten-lijst.

CURRENCY

Uw gewenste valuta.

CUSTOMER

Een gecodeerde versie van uw klanten-ID bij de winkel.

CUSTOMER_AUTH

Een indicator of u momenteel bent aangemeld bij de winkel.

CUSTOMER_INFO

Een gecodeerde versie van de klantengroep waartoe u behoort.

CUSTOMER_SEGMENT_IDS

Slaat het klantensegment-ID op.

EXTERNAL_NO_CACHE

Een markering, die aangeeft of caching is uitgeschakeld of niet.

FRONTEND

Uw sessie-ID op de server.

GUEST-VIEW

Maakt het mogelijk voor gasten om hun bestelling te wijzigen.

LAST_CATEGORY

De laatste rubriek die u hebt bezocht.

LAST_PRODUCT

Het meest recente product dat u hebt bekeken.

NEWMESSAGE

Geeft aan of een nieuw bericht werd ontvangen.

NO_CACHE

Geeft aan of het is toegelaten om caching te gebruiken.

PERSISTENT_SHOPPING_CART

Een link naar informatie betreffende uw winkelwagen en uw kijkgeschiedenis indien u dat aan de website gevraagd hebt.

POLL

Het ID van elke poll waarvoor u recent gestemd hebt.

POLLN

Informatie betreffende de poll waarvoor u gestemd hebt.

RECENTLYCOMPARED

De artikelen die u recent hebt vergeleken.

STF

Informatie over producten die naar je vrienden hebt gemaild.

STORE

Het winkeloverzicht of de taal die u hebt geselecteerd.

USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE

Geeft aan of de consument zijn toestemming heeft gegeven om cookies te gebruiken.

VIEWED_PRODUCT_IDS

De producten die u recentelijk hebt bekeken.


Cookies uitschakelen

Er zijn een aantal opties beschikbaar om het opslaan van cookies te voorkomen. Gelieve de websites van de verschillende browsers te bezoeken om te leren hoe je de opslag van cookies kan blokkeren. Naast het vermijden van opslag is het ook mogelijk om op elk moment de huidige op de computer geïnstalleerde cookies te verwijderen.

• Apple Safari: http://docs.info.apple.com/article.html?path=Safari/3.0/en/9277.html 
• Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en-GB&answer=95647 
• Microsoft Internet Explorer: http://www.microsoft.com/info/cookies.mspx 
• Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/en-US/kb/Enabling%20and%20disabling%20cookies 

Het is goed te beseffen dat wanneer u beslist om al uw cookies te verwijderen u hoogstwaarschijnlijk al uw gebruikersnamen en paswoorden op alle websites die u bezoekt, moet heringeven, waar u voordien niet eens aan hoefde te denken. Zoals reeds vermeld, kunnen cookies een echte aanwinst zijn voor uw surfervaring op het web.

Wenst u meer te weten over Cookies, gelieve de website www.allaboutcookies.org te bezoeken. Deze website voorziet meer informatie over cookies, legt ook gedetailleerd uit hoe je de cookies die je vindt, kunt verwijderen en het toont u hoe u uw vertrouwde websites kunt toestaan om cookies op te slaan op uw computer.

 

Heeft u nog vragen?

Vindt u niet wat u zoekt? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.

 Deze pagina is voor het laatst aangepast op 07/05/2018